Poceni gume

Gume in luči

Poceni gume

Poceni in kakovostne avtomobilske gume

Vaš avto optimalno deluje takrat, kadar ima kvalitetne zimske oziroma letne pnevmatike. Uporaba zimskih gum je v Sloveniji po zakonu obvezna od 15. novembra do 15. marca, za večjo varnost v prometu pa je letne gume priporočljivo zamenjati takoj, ko temperature padejo pod 7 °C. Zimske gume omogočajo najboljšo varnost v prometu in bolj zanesljivo obnašanje avta na cesti. Zimske razmere namreč močno spremenijo pogoje na cestah, zato je zimske pnevmatike priporočljivo namestiti na vsa štiri kolesa. Kot primerna zimska oprema štejejo tudi letne gume in verige za sneg, ki morajo biti v primeru snežnih razmer ustrezno nameščene na kolesih. Kljub vsemu vam bodo absolutno varno pospeševanje, zaviranje in kontroliranje avtomobila na cesti zagotovile kvalitetne zimske gume, ki so dizajnirane tako, da zagotavljajo optimalen prijem na cesti ne glede na stanje.

Po Odredbi o omejitvi prometa na cesti v R Sloveniji je na cestah v Sloveniji, razen na avtocesti in hitri cesti, na katerih so zimske razmere, prepovedana vožnja za tovorna vozila s priklopnimi vozili, za vozila, ki prevažajo nevarno blago, in za izredne prevoze. Upravljavec avtocest in hitrih cest lahko na teh cestah zaradi zimskih razmer za prej navedena vozila časovno in prostorsko prepove promet. O prepovedi prometa mora obvestiti javnost in postaviti prometno signalizacijo za izločanje, kjer je to mogoče. Za učinkovito, racionalno in varno omejitev prometa v zimskih razmerah na avtocestah in hitrih cestah upravljavec teh cest uskladi ukrepe s policijo.

Avto morajo biti ustrezno montirane. Najbolje je, če jih namesti izkušen vulkanizer ali mehanik, saj si le tako lahko zagotovite varnost. Potrebno je poskrbeti tudi za menjavo gum pred zakonsko določenim datumom, saj so kazni dokaj visoke. Tudi z vidika varnosti ni priporočljivo pozimi voziti letne gume. Uporaba zimske opreme je pri nas po zakonu obvezna od 15. novembra do 15. marca, strokovnjaki pa priporočajo menjavo letnih gum z zimskimi že konec oktobra ali v začetku novembra, ko temperature padejo pod 7°C. Zimske gume zagotavljajo največjo varnost, če jih ustrezno namestimo na vsa štiri kolesa, kar predpisuje tudi zakon o varnosti cestnega prometa.

Za obvezno zimsko opremo štejejo tudi letne gume na vseh štirih kolesih in ustrezne snežne verige, ki morajo biti v zimskih razmerah pravilno nameščene na pogonskih kolesih. Pri vozilih s štirikolesnim pogonom pa morajo biti snežne verige nameščene na kolesih zadnje osi. Le zimske pnevmatike na vseh kolesih omogočajo uspešno speljevanje in pospeševanje, učinkovito in varno zaviranje, nespremenjeno smer pri zaviranju in varno vožnjo skozi ovinke. Zaradi posebne snovi pa bodo zimske pnevmatike tudi pri temperaturi pod sedem stopinj celzija dovolj mehke, da bodo zagotovile primeren oprijem tudi na suhi in nezasneženi cesti.

Menjava zimskih in letnih pnevmatik po nizkih cenah

Menjavanje zimskih ali letnih pnevmatik je nujno potrebna, saj tako vaš avtomobil primerno pripravite na vremenske razmere ter poskrbite za lastno in tujo varnost v prometu. Rabljene gume lahko prodate ali kupite in tako znižate stroške menjave pnevmatik. Tudi najbolj vrhunske znamke gum lahko dobite po ugodnih cenah, in sicer v spletni trgovini za največjo ponudbo zimskih in letnih pnevmatik. Menjava pnevmatik je potrebna 2X na leto in najbolje si je pravočasno zagotoviti svoje mesto na servisu in gume zamenjati v ustreznem času. Tako boste podaljšali življenjsko dobo vaših pnevmatik, prav tako pa si boste zagotovili varnost v prometu. Avtomobilske gume mora obvezno menjati primerno usposobljen vulkanizer ali mehanik, saj morajo biti nameščene popolnoma pravilno ter tudi strokovno centrirane. Prav tako bo vulkanizer znal oceniti stanje vaših obstoječih gum in vam svetoval primerno izbiro.

Zakaj kupiti dobre zimske pnevmatike ali letne pnevmatike?

• Ker boste zagotovili optimalno delovanje avtomobila,
• ker boste na cestah varni ne glede na vremenske razmere,
• ker kakovost jamčijo priznane blagovne znamke,
• ker boste varni pred zakonom,
• ker kakovostne zimske ali letne pnevmatike zagotavljajo maksimalno udobje vožnje.

Z hitrim nakupom zimskih pnevmatik ali letnih gum si boste zagotovili nizke cene in najboljše blagovne znamke gum z dolgoletno garancijo. Zaradi nove tehnologije proizvodnje so pnevmatike postale bistveno bolj zanesljive, kakovostne in prožne. Vsekakor pa se material z leti obrabi, zato je gume potrebno zamenjati vsakih nekaj let. Letne in zimske pnevmatike se med sabo razlikujejo po globini profila in nekaterih drugih lastnostih, saj so namenjene vožnji v različnih vremenskih pogojih. Obstajajo letne in zimske pnevmatike za osebna vozila, motorna vozila, terence, kombi vozila, traktorje, kamione, bagre ... Varnost je v cestnem prometu na prvem mestu, zato bodite pozorni, da se pri nakupu pnevmatik odločite za kakovostne pnevmatike in jih menjate dvakrat letno, da boste v prometu dobro pripravljeni v vseh letnih časih.

<< Domov