Poceni optimizacija

Spletne strani

SEO

Ali je pomembna dobra optimizacija spletnih strani

Si za vaše spletne strani želite, da bi bile visoko uvrščene v internet iskalnikih, bi privabile čim večje število ciljnih torej dejanskih obiskovalcev, bi bile najdene pod številnimi ključnimi besedami, bi lahko sami preverjali in spremljali učinke ter rezultate optimizacije spletnih strani? analiza in Optimizacija spletne strani oziroma angleško Seo (Search Engine Optimization) je v času množičnosti internet strani in visoke konkurenčnosti vitalnega pomena, saj omogoča dobro najdenost vaše internet strani v iskalnikih, kar posledično pomeni več obiska in večjo prepoznavnost vaše spletne strani. Nekateri se zatekajo kar k plačljivemu marketingu spletnih strani, vendar se na dolgi rok kot najkakovostnejši in najbolj produktiven izkaže obisk spletnih strani preko iskalnikov. Prednost optimizacije je tako tudi v enkratnem plačilu, kajti ko je stran optimizirana in dobro uvrščena v iskalnikih, obisk na vaše spletne strani dobivate konstantno in brezplačno. Z odločitvijo za storitev optimizacije spletne strani boste pridobili dobro in stabilno uvrstitev v spletnih iskalnikih, strokovno pomoč pri izbiri najučinkovitejših ključnih besed povezanih z vašo storitvijo, umeščanje ključnih besed na spletne strani, ki je pomembna tako za iskalnike kot za bralce vaše spletne strani, dovršeno celostno optimizacijo spletnih strani, možnost spremljanja rezultatov in učinkov optimizacije.

Se lahko optimizacije internetnih strani lotim sam?

Optimizacija spletnih strani je eden izmed najpomembnejših korakov v celotnem procesu izdelave internet strani. Na internetu mnogi ponudniki ponujajo in obljubljajo gradove v oblakih, ki naj bi jih boste dosegli s pomočjo njihove optimizacije spletnih strani. A žal je tako, da se za pravilnim postopkom optimizacija strani skriva mnogo več, kot le številčno umeščanje ključnih besed v spletne strani. Škodljiva optimizacija spletne strani lahko privede tudi do kaznovanja spletne stani s strani iskalnikov, kar privede do izpada obiskovalcev in kupcev. Nekaj od pomembnejših faktorjev učinkovite optimizacije:
• prava izdelava spletnih strani (kodiranje),
• pravilna izbira ključnih besed,
• pravilna umestitev ključnih besed v internet strani.

Tako je zelo pomembno, da je optimizacija strani opravljena kvalitetno in strokovno izrada web stranica. Že v samem postopku izdelave spletnih strani je treba upoštevati postavitev ključnih besed in fraz, ki zadevajo vašo dejavnost. Na koncu postopka izdelovanja strani je potrebno s stranko narediti še končno optimizacijo spletnih strani za izbrane besede in to brezplačno. Optimizacija se obravnava individualno, tako da se na podlagi pogovora ter pričakovanj podjetja opredelijo željeni cilji. Glede na slednje se določijo stroški, ki so vezani na rezultat končne optimizacije.

Kaj sploh je optimizacija spletne strani in zakaj jo podjetje potrebuje?

Optimizacija internet strani oziroma angleško "Search Engine Optimization (SEO)" danes predstavlja postopek predelave internet strani na način, da jih spletni iskalniki (google.com, bing.com, najdi.si, ...) čimbolje najdejo najdejo. Kar pomeni, da se ob kakovostni optimizaciji internetnih strani določena internet stran za optimizirane ključne besede v spletnih iskalnikih uvrsti čimbolj visoko med najdenimi spletnimi stranmi. Na dobro uvrstitev v iskalnikih vpliva vrsta pravil, ki jih je potrebno upoštevati že pri samem postopku zasnove in izdelave spletnih strani. Ker danes samo kvalitetna optimizacija spletnih strani ni dovolj za zagotovitev visokih uvrstitev v iskalnikih za vse vaše ključne besede, je potrebno tudi oglaševati na spletnih iskalnikih Google ter Najdi.si. Kakovostna optimizacija internet strani je ključna za občutno povečanje obiskovalcev vaših spletnih strani. Le pravilno izbrane ključne besede prinesejo ciljne obiskovalce. Obiskovalci z iskalnikov so najboljši obisk in je brezplačen. Ali veste, da je visoka uvrstitev v spletnih iskalnikih danes ključnega pomena?, da 90% obiskovalcev v iskalniku pregleda samo prvo stran z najdenimi rezultati?, da večino obiska vaših spletnih strani ustvarjajo ravno obiski iz web iskalnikov?

<< Domov