Poceni spletne trgovine

Zasnova internetne strani, postopek in izvajanje

Izdelava spletne trgovine

Postopek izdelave spletnih strani ne zajema zgolj enega programerja. V izdelavo so vključeni vsi, od strokovnjaka za optimizacijo internetnih strani, tekstopisca, mojstra za css in html, komercialista ter grafičnega oblikovalca. Seveda na koncu še linux administratorja, ki izdelane internetne strani pravilno namesti na strežnike. Če se zgodi, da manjka le eden od zgoraj napisanih členov v dolgi verigi oseb, ki se ukvarjajo z vašo internetno stranjo, je lahko končni rezultat precej vprašljiv.

Zaradi današnjega zelo hitrega tempa je izjemno pomembno, da bo nekomu, ki vaše internetne strani odpre v svojem brskalniku, nemudoma jasno, s čem se ukvarja vaše podjetje in kaj mu želite sporočiti. Izjemno pomembno je, da ga profesionalna podoba in vsebina spletnih strani pritegneta v nadaljnje branje ostalih podstrani. Nujno je še posebej poudariti, da morajo biti na zelo vidnem mestu navedeni pomembni podatki in koristne informacije ter pri roki spletne povezave za nadaljnje branje in preprost kontakt. Že v sami grafični podobi spletnih strani je torej pomembno upoštevati nezapletenost iskanja osnovnih in izločitev odvečnega klikanja, kar se bo odražalo v zadovoljstvu vaše potencialne stranke, ki se bo na vaše internetne strani rada vračala.

Oblikovanje internetnih strani

Izdelava spletnih strani je korak, ki sledi vaši potrditvi unikatne grafične podobe spletnih strani. Najbolj pomemben segment celotnega postopka oblikovanja spletnih strani je prav gotovo postopek dejanskega kodiranja html kode internet strani. Z upoštevanjem najnovejših standardov W3C, XHTML in CSS ter s pomočjo naših dolgoletnih izkušenj pri sestavljanju spletnih strani, h kodiranju pristopimo strokovno. Statične internetne strani se ne spreminjajo ob vsakem osveževanju spletnega brskalnika. Primerne so zlasti za predstavitev dejavnosti in storitev, s slikami, teksti, ki se ne spreminjajo dnevno ali celo na vsako uro. Takšna spletna stran je primerna za veliko večino podjetij. Tehnika, ki se uporablja je HTML v povezavi s CSS-om. Za lepšo predstavitev izdelkov ali storitev se lahko uporabijo tudi manjše flash predstavitve, video in menjavanje slik. Prednosti take izdelave internet strani so v ugodni ceni, saj je le-ta nižja od dinamičnih internetnih strani. Potem v URL-ju, ki je statičen, čeprav dobri CMS sistemi za izdelavo spletnih strani, omogočajo tudi to. To je dobro predvsem z vidika indexiranja spletne strani s strani spletnih iskalnikov, saj je stran, ki je 'statična' lepo zlistana v iskalniku, medtem ko je stran, ki vseskozi spreminja svoj URL, vsakič znova 'pade' ven iz iskalnikov. Posledično je tudi najdenost slabša. Kot že rečeno morajo imeti dobri CMS sistemi to že rešeno.

Programiranje internet strani

Oblikovanje spletnih strani z možnostjo urejanja vsebin je namenjena predvsem strankam, ki želijo sami, v vsakem trenutku, opravljati morebitne spremembe na svojih spletnih straneh. Ravno tako je sistem idealen za spletna mesta, kjer se spremembe informacij dogajajo zelo pogosto in se morajo te spremembe podatkov na spletu odražati v realnem času. Kvalitetna optimizacija internetnih strani je bistvena za resnično povečanje števila obiskovalcev katerihkoli spletnih strani. Zgolj skrbno določene ključne besedne zveze vam bodo prinesle ciljne obiskovalce. Obiskovalci, ki pridejo na vašo stran z iskalnikov so preverjeno najkvalitetnejši obisk internet strani, kot dodana vrednost, pa je ta obisk spletne strani tudi brezplačen. Že v postopku oblikovanja spletnih strani imamo v mislih razpršenost ključnih fraz, ki so značilne vašo dejavnost. Na koncu postopka oblikovanja pa v sodelovanju z naročnikom in z uporabo naših posebnih ter našega znanja s tega področja, opravimo še podrobno optimizacijo internetnih strani za posebej pomembne ključne besedne zveze. Eden izmed ključnih korakov izdelave celotnega projekta je določitev vašega spletnega naslova oz. odzivni dizajn. Ob podpisu dogovora o projektu izdelave spletnih strani vam najprej svetujemo kako najbolje izbrati spletno domeno. Z vašim soodločanjem ter ob upoštevanju imena vašega podjetja, dejavnosti s katero se vaše podjetje ukvarja, skupaj izberemo najboljši internetni naslov.

Postopek izdelovanja spletnih strani

Zadnji del celotnega postopka grafičnega oblikovanja, postavitve in optimizacije internetnih strani, je vpis internetnih strani v posebne imenike in iskalnike. Pravilna prijava izdelanih strani je vkalkulirana v strošek izdelave internetnih strani. Po zaključku projekta oblikovanja internetnih strani in po potrditvi naročnika, da je z izvedbo projekta zadovoljen, končane spletne strani strokovno dodamo v vse najboljše svetovne in domače internetne iskalnike. Spletno oglaševanje oz. internetni marketing je danes najboljši način promocije izdelkov, dejavnosti, storitev ali podjetja. Razlogi so različni, glavni pa je predvsem ta, da je tovrstno oglaševanje cenovno zelo ugodno, predvsem če ga primerjamo z ostalimi načini oglaševanja, kot so tisk, radio ali televizija. Stroški internetnega oglaševanja so odvisni od velikega števila dejavnikov, nekako najpomembnejša pa sta 2. Prvi dejavnik je količnik med številom prikazov vašega spletnega oglasa in izmerjenim številom klikov na ta oglas (CTR). Drugi dejavnik pa je število tistih obiskovalcev, ki so kliknili na vaš internetni oglas in nato naredili željeno potezo (nakup, vpis podatkov, ...). Rezultati internetnega marketinga so enostavno merljivi, kar vam omogoča hiter vpogled v učinkovitost trenutnega oglaševanja, obenem pa vam daje možnost hitre prilagoditve nastavitev, ki potem zagotovijo še večjo učinkovitost tega oglaševanja. Kvalitetna izdelava internet strani in optimizacija spletnih strani je ključna za občutno povečanje števila obiskovalcev vsakih internet strani. Samo pravilno najdene ključne besede vam prinesejo ciljne kupce. Kupci, ki so preusmerjeni na vašo internet stran z iskalnikov so zanesljivo najbolj dobičkonosen obisk spletne strani, poleg tega, pa je ta obisk internet strani tudi popolnoma brezplačen. Predloga originalne grafične podobe strani, ki vam jo pošljemo v oceno, vsebuje celotno postavitev spletnih strani, in sicer glavo strani, testno besedilo, fotografije, menije in nogo. Grafična podoba nakazuje tudi celoten izgled vhodne strani in ostalih podstrani. Po vaši oceni predloge nove podobe internet strani na osnovi vaših morebitnih pripomb izvedemo še dogovorjene popravke. Na koncu, ko to predlogo nove grafične podobe dokončno potrdite, pričnemo z izdelavo vaših strani.

<< Domov